Kacper Puć

PucKacper

Aktywnie związany z promocją i rozwojem craftowych trunków w Polsce- piwa, wina, cydru i destylatów. Uczestnik licznych kursów w kraju i za granicą o tematyce związanej z rzemieślniczą produkcją alkoholu. Absolwent pierwszej w Polsce Akademii Wina w Jaśle. Aktywny członek Stowarzyszenia Winiarzy Podkarpacia, aktywny winiarz i kiper. Współzałożyciel Marxam Enology i Marxam Brewing dystrybuujących surowce i technologie do produkcji rzemieślniczego alkoholu. Właściciel 0,5 ha winnicy na terenie podkarpacia w której nasadzono kilka odmian winorośli w tym jedyną polską odmianę winorośli- „Jutrzenka” pochodzącą z legendarnej winnicy „Golesz”.
Z wykształcenia inżynier, absolwent Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie na Wydziale Wiertnictwa, Nafty i Gazu, studiował również na Uniwersytecie Jagiellońskim na Wydziale Biologii i Nauk o Ziemi. Na co dzień wykorzystuje swoje doświadczenie i wiedzę przy projektowaniu i budowie nowych urządzeń używanych w browarach, winnicach i destylarniach. Pasjonat i praktyk wykorzystujący swoje doświadczenie i wiedzę w pełni, angażując się w wiele craftowych inicjatyw z bardzo pozytywnym skutkiem. Ponadto to jest współwłaściciel i Prezesem mikro browaru rzemieślniczego „Dwie Wieże” w Krakowie.

Spotkanie: Meet Biotech Boost Biotech – Kraków #5

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *