Zarząd

Karolina Boguszewska

Karolina Boguszewska

PREZES

 

Mgr inż. Biotechnologii (Biochemia Techniczna i Biotechnologia Molekularna), Politechnika Łódzka. Inż. Technologii żywności i żywienia człowieka (Chemia żywności), Politechnika Łódzka. Doktorantka w dziedzinie nauk medycznych, dyscyplinie nauk farmaceutycznych, Zakład Bromatologii, Uniwersytet Medyczny w Łodzi.

Zainteresowania biotechowe: wpływ żywności na genom i ewolucję człowieka, biologia molekularna, naprawa DNA, zarządzanie projektami i zespołami, making people great. A po pracy: miłośniczka kotów, domowej hodowli ziół i warzyw, początkująca joginka, medytacja, taniec, czytanie – inspirujące książki o zarządzaniu zespołami, nauka języków,
biohacking, żeglarz

Mikołaj Rogula

Mikołaj Rogula

SEKRETARZ

 

Absolwent Biotechnologii na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Pasjonat nowych technologii, książek w wersji papierowej i mediów społecznościowych. Otwarta głowa, działalność społeczna i zdrowy aktywizm.

Krzysztof Sztandera

Krzysztof Sztandera

SKARBNIK

 

 

Mgr Biotechnologii Medycznej, Uniwersytet Łódzki.
Doktorant w dziedzinie nauk biologicznych, dyscyplinie biofizyka,
Katedra Biofizyki Ogólnej,  Uniwersytet Łódzki.
W pracy badam możliwości zastosowania nanotransporterów różu bengalskiego do terapii fotodynamicznej raka podstawnokomórkowego skóry.
Do zainteresowań związanych z pracą należą biologia molekularna, transkryptomika oraz mechanizmy transportu dokomórkowego. 
Po pracy lubię “rozerwać się” przy budowie domku letniskowego.